Pohod na Hajdučka vrata

Prema usvojenom planu i programu P.D. “Konjuh” Tuzla, najavljujemo pohod na Hajdučka vrata.

Hajdučka vrata su prirodni fenomen nastao pod uticajem klimatskih i geomorfoloških faktora. Vrata se nalaze na 2000 mnv iznad kanjona Dive Grabovice na istočnom dijelu planine Čvrsnice.
Plan izleta:
Polazak: Subota 25.06.2022 u 06:00h, ispred hotela Tuzla. Dolazak na Blidinje oko 12:00h. Po dolasku prijavljujemo se u P.D. Orlova stina. Ostatak dana slobodan sa mogućnošću uspona na Veliki Vran. Nedelja 26.06.2022 u 7h ujutro polazak prema Vitlenici, odakle ćemo započeti uspon ka Hajdučkim vratima. Nakon završetka ture nastavljamo ka Tuzli.
Broj učesnika je ograničen na 20 osoba, a cijena noćenja u domu iznosi 15KM. Prevoz će se organizovati ličnim vozilima, te radi toga cijenu ćemo formirati spram broja prijava.
Broj za prijave i informacije:
066/353-104 Damir Husić
OPREMA:
Potrebna je standardna planinarska oprema prilagođena vremenskim uvjetima ( jakna, kapa, rukavice, sunčane naočale, krema za zaštitu, pl.štapovi, gamašne, gojzerice, mali ranac 30l)
Važna napomena:
Odazivom na izlet, svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uslove za sigurno sudjelovanje na istom, da prihvaća ovaj program, da izletu pristupa na ličnu odgovornost, te da će se u skladu sa planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa Vodiča.
Organizator zadržava pravo izmjene programa izleta u slučaju nepredviđenih okolnosti na terenu.

Leave a Reply

%d bloggers like this: