Podsjelovo – Ozren

PD LUKAVAC iz Lukavca OTVARANJE PRVE PLANINARSKE STAZE “ PODSJELOVO- STEĆCI” planina Ozren dana 11.11.2023. godine / Subota/. POZIVAMO prijateljsko društvo PD “ Konjuh” Tuzla da svojim prisustvom uveličate otvaranje naše prve planinarske staze!

PLAN POHODA : Okupljanje učesnika do 7:00 – 7:30 h kod O.Š. “Orahovica”, kretanje svih učesnika sa autima u 7:30h do lovačke kuće u mjestu Badinovići / cca 10 min vožnje/. Kratko obraćanje domaćina – organizatora , pripremanje opreme i polazak ispred lovačke kuće 7:45-8:00h. Staza je dužine 17 km u oba smjera, nezahtjevna. Ukupna visinska razlika je 450 mnv. Nalazi se na obroncima Ozren planine i proteže se kroz borovu šumu. Na stazi se nalaze dva vidikovca koja ćemo posjetiti, a završetak staze je na tromeđi općina Lukavac- Banovići- Zavidovići gdje se nalaze steći i gdje je planiran odmor 30 min.

Za planinare slabije kondicije postoji mogućnost skraćenja ture do vidikovca Malčići, cca 1:45 min u jednom pravcu i povratak sa vodičem do lovačke kuće. Očekivani dolazak učesnika na polaznu tačku lovačku kuću je oko 15:00h. Od 15:00h druženje svih učesnika u lovačkoj kući. Participacija za korištenje lovačke kuće iznosi 2 KM, a to nam omogućava korištenje struje, vode, ogrjeva i pripremu hrane.

Domaćin će obezbjediti planinarski grah i piće (kafa, čaj, sok,…). Molimo one koji se prijave da ponesu svoj lični pribor za jelo (tanjir, kašika, viljuška, nož,…). Odjeću i obuću prilagoditi vremenskim uslovima. U ruksaku ponijeti do 2 litra vode ili kombinovati vodu i čaj, te imati neku užinu.

Odazivom na turu, svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uslove za sigurno sudjelovanje u istoj, da prihvata ovaj program, da na turu ide na ličnu odgovornost, te da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča. U zavisnosti od vremenskih uslova ili eventualno drugih situacija, organizator zadržava pravo izmjene rute, vrijeme povratka i dr. Prijave učesnika do 7.11.2023. godine.

Kontakt osoba za P.D. “Konjuh” Damir Husić; Tel. 066/353-104

Kontakt osobe ispred P.D. “Lukavac” Almedina Atić; 061/101-758

Dobro nam došli!

Leave a Reply

%d bloggers like this: