Noćni uspon na Javorje

Prema planu i programu P.D.”Konjuh” Tuzla najavljujemo planinarsku turu “Noćni uspon na Javorje”.

Inače ova tura je planirana za 16.12.-17.12.2023, međutim radi ličnih obaveza organizatora i vodiča ove ture, pomjerena je za ovaj vikend  09.12.-10.12.2023.

Noćni uspon na Javorje je postao već tradicionalan u zimskim mjesecima, te tako i ove godine organizovan je u decembru. Pozivamo
Vas da nam se pridružite na ovom usponu te tako iskusite čari noćnog planinarenja.

Plan i program:

Polazak iz Tuzle je planiran u 17:00h, prevozom u ličnoj režiji, a okupljanje učesnika je u 18:00h u Stuparima, odakle je i ishodište ove ture.

Uspon od cca 500 m učesnici bi trebali savladati za 2h hodanja. Konačni cilj ove ture je planinarski dom “Javorje”(1002mnv).

Napomena:

Obzirom da je planirano noćenje, oni koji se odluče da ostanu na noćenju moraju se javiti dežurnom, radi ograničenog broja kreveta. Osim prijave za noćenje, također je potrebna prijava za kuhanje, jer imamo i tu opciju. Za dodatne informacije i prijave javiti se vodiču.

Dežurni:     Nedreta Ljubić: 061/730-300       Damir Husić: 066/353-104

Obavezna oprema za noćnu turu je naglavna lampa.

Hrana i piće iz vlastitog ruksaka. Tokom uspona potrebno je imati minimalno 1 litar vode ili toplog napitka (čaj), a predlažemo da vodu ponesete u termos boci. Odjeću i obuću prilagoditi vremenskim uslovima.

Odazivom na turu, svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uslove za sigurno sudjelovanje u istoj, da prihvata ovaj program, da na turu ide na ličnu odgovornost, te da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča. U zavisnosti od vremenskih uslova ili eventualno drugih situacija, organizator zadržava pravo izmjene rute, vrijeme povratka i dr.

Organizator i vodič: Husić Damir

Informacije i prijave na broj: 066/353-104

Leave a Reply

%d bloggers like this: