Stazama slavnih planinara

Prema planu i programu P.D.”Konjuh” Tuzla 16.12.2024 (subota) realizovat će se planinarska tura “Stazama slavnih planinara”.

“Staza slavnih planinara” je tura posvećena svim preminulim članovima našeg društva, te tako i ove godine kao i mnogih prethodnih godina obilježit ćemo je šetnjom do P.K.”Djed Stjepan” na Vršanima.

Plan i program:

Okupljanje učesnika je u velikom parku kod kipa kralja Tvrtka I Kotromanića u 09:00h. Molimo sve zainteresovane da dođu cca 10 minuta ranije. Nakon obraćanja grupi nastavljamo putanjom preko Korza i Trga slobode prema mostu Kipovi, a zatim preko Mejdana i Mosničkog potoka izlazimo na Ilinčicu gdje ćemo napraviti kraću pauzu, a nakon pauze nastavljamo ka krajnjem odredištu na Vršanima.

Ova ruta ujedno spada i u planinarsku transferzalu “Put srebreničke povelje”,  te napominjemo članove koji još nisu odhodali ovu dionicu da sada imaju priliku da je završe.

Planirano trajanje ture je cca 2,5h, a dužina boravka u P.K.”Djed Stjepan” je po ličnom izboru učesnika.

Napomena:

Hrana i piće iz vlastitog ruksaka. Tokom uspona potrebno je imati minimalno 1 litar vode ili toplog napitka (čaj), a predlažemo da vodu ponesete u termos boci. Odjeću i obuću prilagoditi vremenskim uslovima.

Odazivom na turu, svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uslove za sigurno sudjelovanje u istoj, da prihvata ovaj program, da na turu ide na ličnu odgovornost, te da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča. U zavisnosti od vremenskih uslova ili eventualno drugih situacija, organizator zadržava pravo izmjene rute, vrijeme povratka i dr.

Organizator: Damir Husić

Vodiči: Sejfudin Koprić & Damir Husić

 

Leave a Reply

%d bloggers like this: