Najava planinarske ture “Srebrenik-Zeleni kamen”

Prema planu i programu P.D.”Konjuh” Tuzla za 02.09.2023 (subota) najavljujemo planinarsku turu “Stari grad Srebrenik – Zeleni kamen”.

Ovo je također i prva etapa transferzale “Put srebreničke povelje”

Pozivamo Vas da nam se pridružite na ovoj višesatnoj turi koja ide preko planine Majevice.

Plan i program:

Ishodište ove ture je Stari grad Srebrenik, odakle idemo ka P.D.”Lipici” Srebrenik, gdje će biti pauza i priprema za nastavak ture. Od P.D. “Lipici” u nastavku nas očekuju sljedeće kontrolne tačke: partizanski spomenik Petru Kaurinoviću, Osmanova voda, Sulejmanova voda, Okresaniaca (815mnv), Suha česma, Prokop, Operkovica, Stublić i Zeleni kamen. Planirano vrijeme hodanja je 06:30h, a staza je okarakterisana kao lagana, a od značajnih vrhova na ovoj stazi je vrh Okresanica (815mnv). Potrebno je ponijeti 2-3l vode, a hrana i ostalo piće iz vlastitog ruksaka.

Način prevoza i cijena će biti naknadno objavljeni prijavljenim učesnicima i zavisit će od broja istih.

Polazak je planiran u 07:00h iz Tuzle.

Odazivom na turu svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uslove da sigurno sudjeluje u istoj, da prihvata ovaj program, da na turu ide na ličnu odgovornost, te da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča. U zavisnosti od vremenskih uslova ili eventualno drugih situacija organizator zadržava pravo izmjene rute, vrijeme povratka i dr.

Organizator ture i vodič na stazi Tifa Husić.

Prijave i informacije: Tifa Husić tel. 066/480-812

 

 

 

Leave a Reply

%d bloggers like this: