IZLET NA TROGLAV I KAMEŠNICU 

IZLET NA TROGLAV I KAMEŠNICU

Po planu i programu za mjesec septembar 2022.g.PD „Konjuh“ Tuzla 17.-18.09.2022.g.

ORGANIZUJE

Izlet na Troglav 1913 m n/v i Kamešnicu 1856 m n/v

PLAN IZLETA:

SUBOTA:17.08.2022.g. – u 05h polazak ispred hotela Tuzla – vožnja pravcem TUZLA-ZENICA-BUGOJNO-KUPRES-LIVNO- i dalje do sela Sajkovići, odakle krećemo na uspon

Za uspon na vrh Troglava imaju dvije staze, mi ćemo ići lakšom stazom. Vrijeme uspona od 3h – 3,5 h, ovisno od grupe. Povratak istom stazom do polazne tačke. Minibusom se dalje vozimo do obale Buškog jezera, gdje ćemo biti smješteni u planinarskom domu Bilo polje. U većernjim satima zajedničko druženje.

NEDELJA: 18.09.2022.g. – poslije jutarnjih aktivnosti u 06 h i 30 min krećemo do sela Podgradina, a odatle započinjemo uspon na najviši vrh Kamešnice „KONJ“ 1856 m n/v. Uspon traje 4h. Povratak je istom stazom. Za ova dva uspona potrebna klasična planinarska oprema, prilagođenda vremenskim uslovima ( duboke gojzerice, gamašne, pl.štapovi, odgovarajuča jakna, zaštitne krem, sunčane naočale, rezervcna presvlaka) . Obavezno ponijeti planinarsku iskaznicu sa plačenom članarinom za tekuču godinu, kao i zdravstvenu legitimaciju.

Oni koji ne žele ići na uspon na Kamešnicu mogu ostati šetati obalom Buškog jezera, kao i posjetiti grad Livno.

Hrana iz ranca ili u obližnjem restoranu u blizini planinarskog doma.

CIJEN IZLETA: KM 90,00 – u cijenu uračunato spavanje i prevoz.

Važna napomena:

Odazivom na izlet, svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uslove za sigurno sudjelovanje na istom, da prihvaća ovaj program, da izletu pristupa na ličnu odgovornost, te da će se u skladu sa planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa Vodiča.

Organizator zadržava pravo izmjene programa izleta u slučaju nepredviđenih okolnosti na terenu.

Sve detaljnije informacije kod vođe izleta Dragan Markelić 061-731-625

Leave a Reply

%d bloggers like this: