USPON NA MAGLIĆ I VOLUJAK

PD „KONJUH“ TUZLA 23.07. i 24.07.2022.g.
Organizuje: Uspon na „Maglić“, 2386 m n/v najviši vrh Bosne i Hercegovine i „Volujak“ 2336 m n/v drugi vrh po visini u BIH
PLAN IZLETA:
-SUBOTA: 23.07.2022.g.-u 00h 01 min polazak ispred hotela Tuzla, vožnja relacijom Tuzla-Sarajevo-Tjentište- Lokva Dernečište, gdje trebamo doći u jutarnjim satima.
Po dolasku na polaznu tačku za uspon, prepakujemo stvari i krećemo prema najvišem vrhu BIH Po dolasku na vrh zasluženi odmor, uživanje u pogledu na susjedne vrhove, fotografiranje i povratak istom stazom.
Odmor, prepakivanje i vožnja do planinarskog doma „Papin do“ gdje ćemo biti smješteni u višekrevetnim sobama. U večernjim satima druženje sa domaćinima.
NEDELJA:24.07.2022.g. Poslije jutarnjih aktivnosti u 07h krećemo na stazu prema „Volujaku“ drugom najvišem vrhu u BIH. Nakon odmora na vrhu i fotografisanja vračamo se istom stazom do planinarskog doma, odmor i polazak za Tuzlu.
Cijena izleta KM 80,00
U cijenu uračunato: prevoz, smještaj u planinarskom domu i ulaznica u NP Sutjeska.
OPREMA: odgovarajuči ruksak , planinarske duboke gojzerice, planinarski štapovi, zaštitne gamašne (gležnjaci), zaštita od sunca ( naočale i kreme za sunce), kabanica, kapa, rukavice, lični ruksak
Važna napomena:
Odazivom na izlet, svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uslove za sigurno sudjelovanje na istom, da prihvaća ovaj program, da izletu pristupa na ličnu odgovornost, te da će se u skladu sa planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa Vodiča.
Organizator zadržava pravo izmjene programa izleta u slučaju nepredviđenih okolnosti na terenu.
Prijave i informacije kod vođe izleta
Dragan Markelić 061-731-625

Leave a Reply

%d bloggers like this: