SVEČANA AKADEMIJA POVODOM 130 GODINA ORGANIZOVANOG PLANINARSTVA I VELIKA PRIZNANJA ZA PD KONJUH TUZLA

Planinarski savez FBiH je povodom ove značajne godišnjice, upriličio Svečanu akademiju, koja je održana 24.09.2022. godine u svečanoj sali Olimpijskog komiteta u Zetri.

Imala sam čast i privilegiju prisustvovati akademiji, te se ovom prilikom zahvaljujem Planinarskom savezu FBiH, predsjedniku PS FBiH Rasimu Radonji, UO Saveza i svima koji su organizovali akademiju, koja je bila, ne samo svečana nego dostojanstvena, sa pomno odabranim dokumentarnim i kulturno umjetničkim programom, te izuzetnim zvanicama i gostima iz svijeta planinarstva.

Predsjedniku PS FBiH, Rasimu Radonji i UO Saveza, se posebno zahvaljujem na odluci, da na akademiji dodjele značajna priznanja, PLAKETE, ne samo legendama planinarstva i alpinizma, nego i svim onim “malim” tihim članovima i članicama planinarskih društva, koji decenijama, bez puno pompe i ličnog eksponiranja, vrijedno rade na promociji planinarstva u svim segmentima, u svojim matičnim društvima i PS FBiH.

Planinarskom društvu “Konjuh” Tuzla je dodjeljena PLAKETA za najbrojnije planinarsko društvo. Bez lažne skromnosti napominjem, da ova titula, najbrojnije, prati naše Društvo u zadnjih petnaestak godina i da iza ove brojnosti stoje izvanredni i zavidni rezultati članova i članica Društva, te ovom prilikom, iskrene čestitke stotinama onih koji godinama doprinose da je PD “Konjuh” Tuzla, u samom vrhu, ne samo po brojnosti nego i po rezultatima i uspjesima koje “Konjuh” ostvaruje.

Pored priznanja Društvu, dodjeljene su:

PLAKETA članu PD “Konjuh” Tuzla, Sabidu Zekanu, za planinarsku

inicijativu transvezale “Put Srebreničke povelje”

PLAKETA za doprinos razvoju planinarstva, te nesebičan doprinos u izgranji i promociji planinarstva u Bosni i Hercegovini, članici PD “Konjuh” Tuzla Nedreti Ljubić

 

PLAKETA (posthumno) nesretno preminulom članu PD “Konjuh” Tuzla Radetu Šimiću

Predsjednica PD “Konjuh” Tuzla, Nedreta Ljubić

 

Leave a Reply

%d bloggers like this: