POSJETA PSD PAZARIĆ SA USPONOM NA BJELAŠNICU

Planinarsko društvo “Konjuh” Tuzla organizuje posjetu PSD”Pazarić sa usponom na Bjelašnicu-vrh “Hranisava” 1964 m n/v. PLAN IZLETA: Subota:

15.10.2022.g. – polazak u 08h ispred hotela Tuzla Vožnja na relaciji Tuzla-Kladanj-Olovo-Sarajevo-Pazarić U Pazaruću nas čekaju domačini i zajedno idemo laganom stazom do pl.doma “Kraljevac” 965m n/v. Smještamo se u višekrevetnim sobama, slobodne aktivnosti i uveće druženje sa domačinima. NEDELJA: 16.10.2022.g.- u 07h polazak na stazu. -Za uspon na vrh “Hranisava” potrebno je savladati visinsku razliku od 1000 metara. Od pl.doma postoje dvije staze za uspon, a mi ćemo ići lakšom stazom preko ždrijela, kojom ćemo se i vratiti na polaznu točku. Po povratku sa vrha pakujemo stvari i krećemo prema Pazariću, gdje nas ćeka prevoz. Dalje nastavljamo prema Ilidži, gdje je planirano kupanje u terme-Ilidža (cijena ulaznice KM 9,00). Povratak u Tuzle u kasnim popodnevnim satima. OPREMA: potrebna standardna planinarska oprema prilagođena vremenskim uslovima( ranac,štapovi, duboke gojzerice, gamašne,odgovarajuća jakna, rukavice,kape, rezervna presvlaka) Hrana iz ranca. CIJENA IZLETA: KM 40,00 U cijenu uračunatim prevoz Tuzla-Pazarić-Tuzla i smještaj u planinarskom domu.

 

Važna napomena:

Odazivom na izlet, svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uslove za sigurno sudjelovanje na istom, da prihvaća ovaj program, da izletu pristupa na ličnu odgovornost, te da će se u skladu sa planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa Vodiča.

Organizator zadržava pravo izmjene programa izleta u slučaju nepredviđenih okolnosti na terenu. Prijave i detaljnije informacije kod vođe puta Markelić Dragan na tel.061-731-625

Leave a Reply

%d bloggers like this: