POHOD NA VISOČICU

Prema usvojenom planu i programu P.D. “Konjuh” Tuzla, najavljujemo pohod na planinu Visočicu i njen vrh Vito.

Planina Visočica prirodna granica između Bosne i Hercegovine pruža spektakularan pogled na okolne planine Bjelašnicu, Treskavicu te mnoge druge kako u Bosni tako i u Hercegovini. Osim planina može se vidjeti i najviše selo u BiH Lukomir, koje je smješteno na obodu jednog od najdubljih europskih kanjona(Kanjon Rakitnice).

Plan izleta:

Polazak iz Tuzle 06.08.2022 u 05:00h ispred hotela Tuzla. Zatim nastavljamo put ka Tušilima, koje je ujedno i polazna tačka našeg pohoda. Po dolasku na Tušila započinjemo uspon prema vrhu. U zavisnosti od grupe i vremenskih prilika možemo posjetiti i bivak “Zoran Šimić”. Povratak je planiran nakon silaska na početnu poziciju.

Za zajednički prevoz 30KM, a ko ide privatnim vozilima 5KM plaća učešće.

Broj za prijave i informacije: 066/353-104

Damir Husić

OPREMA:

Potrebna je standardna planinarska oprema prilagođena vremenskim uvjetima ( jakna, kapa, rukavice, sunčane naočale, krema za zaštitu, pl.štapovi, gamašne, gojzerice, mali ranac 30l)

Važna napomena:

Odazivom na izlet, svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uslove za sigurno sudjelovanje na istom, da prihvaća ovaj program, da izletu pristupa na ličnu odgovornost, te da će se u skladu sa planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa Vodiča.

Organizator zadržava pravo izmjene programa izleta u slučaju nepredviđenih okolnosti na terenu.

Leave a Reply

%d bloggers like this: