IZVJEŠTAJ SA POHODA NA VRAN PLANINU I HAJDUČKA VRATA

Prema planu i programu P.D. “Konjuh” Tuzla na dane 25.06. i 26.06.2022 godine subotu i nedjelju održani su pohodi na Vran planinu i Hajdučka vrata (Čvrsnica). Učešće je uzelo deset planinara.

25.06.2022 Subota
Po dolasku na Blidinje smjestili smo se u P.D. “Blidinje”, a zatim se ekipa uputila ka restoranu  “Hajdučke vrleti”, odakle smo i započeli naš uspon. Veliki Vran (2074mnv) najviši vrh Vran planine ispenjalo je devet planinara, dok je jedan planinar odustao radi želje da sačuva snagu za sutrašnji pohod.
26.06.2022 Nedjelja
U ranim jutarnjim satima ekipa je nakon doručka i jutarnje kafe na Blidnjem jezeru spakovala stvari i napustila planinarski dom, te se uputila ka Vitlenici. Sa Vitlenice je započeo naš uspon ka Hajdučkim vratima. Ekipa je bila vidno raspoložena i uzbuđena dok se kretala ka cilju. Po dolasku na Hajdučka vrata uslijedila je opšta euforija kod svih učesnika. Pošto smo završili obavezno fotografisanje, podijelili smo se u dvije grupe, tako je prva grupa svoju pauzu za ručak provela pokraj gorskog jezera Crvenjak, a druga grupa je to obavila na vrhu Drinjača/Trinjača (2038mnv). Tokom pauze dvoje planinara je ispenjalo još jedan vrh preko 2000mnv Velika Oštrovača (2020mnv) i time dopunila svoj 2000+ Challange. Završivši naš visinski objed krenuli smo ka početnoj poziciji na Vitlenici gdje je i završila naša planinarska avantura.
Vodič ove ture Damir Husić
FOTO GALERIJU MOŽETE POGOLEDATI OVDJE!

Leave a Reply

%d bloggers like this: