IZVJEŠTAJ SA DJEDINSKE PLANINE

Proteklog vikenda na Djedinskoj planini održani su XX susreti planinara “Djedinskom planinom 2024”, na kome je naše društvo uzelo učešće. Tradicionalno veliki broj naših članova pohodi ovaj susret koji priređuju naše komšije iz Živinica P.D. “Drenik”. Prema izvještaju naših domaćina ove godine preko 400 planinara iz više društava je uzelo učešće.

Kao i obično na raspolaganju smo imali dvije staze, dužu i kraću, a ove godine obje staze su krenule istim smjerom, te se u jednom trenu razdvojile. Inače ove godine domaćin je dužu stazu preinačio zbog lošeg stanja na originalnom smjeru, a razlog je uništavanje staze od strane šumarije pri izvlačenju stabala.

Vrijeme je bilo oblačno, sa minimalnim naletima kiše koja kao takva nije pokvarila uživanje učesnicima. Naravno svi učesnici su po dolasku na cilj dočekani sa planinarskim čajem i grahom, a na kraju se i zasladilo kolačima koje su napravile lično domačice iz P.D.”Drenik”.

Zahvaljujemo se našim domaćinima na ugodnoj atmnosferi koju su napravili, kako na stazi tako i u dvorištu P.D.”Njivice” i ovim putem im čestitamo 20-tu godišnjicu već uveliko tradicionalnih planinarskih susreta “Djedinskom planinom”.

Leave a Reply

%d bloggers like this: