Izvještaj sa edukacije

IZVJEŠTAJ 

Obuka obilježavanja pješačkih / planinarskih staza

Članovi PD Konjuh Tuzla Milorad Iveljić, Ramiza Berberović, Mensur Pirić i Elvira Pirić, su od 07. – 08. 07. 2023. godine učestvovali u realizaciji Projekta  „ Jačanje pješačkog koridora u prekograničnoj oblasti Srbije i Bosne i Hercegovine  – E-CrossPass“, a u organizaciji Planinarskog saveza Srbije, Planinarskog društva Konjuh iz Tuzle, Turističke organizacije Užice i Ministarstva prostornog uređenja i zaštite okolice Tuzlanskog kantona. 

Obuka, na kojoj su predavači i demonstratori bili Boris M. Mičić, Branislav Božović i Slobodan Stefanović,  je održana na lokaciji Vizitorski centar Čarobni Breg  – Park prirode Šargan – Mokra Gora – planina Tara. Obuci je prisustvovalo ukupno 20 učesnika i to: 10 planinara iz Bosne i Hercegovine i 10 planinara iz Republike Srbije.

Nakon održanih predavanja i praktičnog rada svi učesnici su testirani te su uspješno položili program obuke obilježavanja pješačkih / planinarskih staza, a certifikati će naknadno biti dostavljeni elektronskih putem.  

Članovi našeg društva koji su  uzeli učešće u realizaciji projekta se zahvaljuju Planinarskom društvu Konjuh na pruženoj prilici za sticanje novih znanja i druženje i upoznavanje sa ostalim članovima planinarskih društava koji su bili prisutni.

Leave a Reply

%d bloggers like this: