Tajno jezero – Vršani

Prema planu i programu P.D.”Konjuh” Tuzla 02.06.2024 (nedjelja) organizuje pješačku turu “Tajno jezero”.

Plan i program:

Okupljanje učesnika je ispred Prinčeve džamije, a polazak na stazu je planiran u 09:00h. Zainteresovani trebaju biti na lokaciji okupljanja minimalno 10 minuta prije planiranog polaska. Trajanje ove ture je cca. 3h, a zavisit će od zadržavanja grupe na Tajnom jezeru. Od Tajnog jezera idemo ka P.K.”Djed Stjepan” na Vršanima, a dolazak na Vršane je planiran između 12:00h i 12:30h.

Po dolasku na Vršane slijedi druženje u planinarskoj kući. Vrijeme i smjer povratka će biti dogovoreni sa vodičima ove ture.

U slučaju obilnih padavina tura se odgađa zbog blata na stazi koja vodi ka jezeru! Unaprijed hvala na razumijevanju.

Staza nije zahtjevna kondiciono, te je pogodna većini, a posebno je dobra prilika za sve koji žele da se prvi put okušaju u planinarenju.

Opremu prilagoditi vremenskim uvjetima na stazi.

Hrana i piće iz vlastitog ruksaka. Ponijeti cca. 1l vode za piće.

 

Prijave i informacije:

Dobrinka & Kemal Arnautović; tel: 061/669-571

 

Napomena: 

Odazivom na turu, svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uslove za sigurno sudjelovanje u istoj, da prihvata ovaj program, da na turu ide na ličnu odgovornost, te da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča. U zavisnosti od vremenskih uslova ili eventualno drugih situacija, organizator zadržava pravo izmjene rute, vrijeme povratka i dr.

 

Leave a Reply

%d bloggers like this: