IZVJEŠTAJ SA VISOČICE

Prema planu i programu P.D.”Konjuh” Tuzla u subotu 06.08.2022 godine održan je jednodnevni pohod na planinu Visočicu. Učešće je uzelo sedamnaest planinara iz više društava. Ovaj put smo imali goste iz Kalesije, Živinica, Lukavca i naravno iz Tuzle.

Po dogovoru ekipa se sastala ispred hotela Tuzla i u 05:00h krenula u pravcu Tušila. Tijekom puta napravljena je jedna pauza za kafu i dodatnu opskrbu. Nakon što smo stigli do P.D.”Vrela” dali smo si vremena da pripremimo opremu za stazu. Ekipa je pješačila skupa do ulaza u amfiteatar, nakon čega smo se razdvojili u dvije ekipe. Prva je imala jači tempo pa je nastavila ka vrhu, tu je naravno dočekala drugu ekipu. Na vrhu Vito (1960mnv) obje ekipe su napravile pauzu za ručak i obavezno slikanje. Veliko je bilo oduševljenje prisutnih, jer poglede koje pruža Vito jedni su od najljepših u BiH 🇧🇦.

Završivši pauzu opet smo se podjelili u dvije ekipe. Veća grupa se odlučila da prošeta do vrha Parić (1941mnv) i posjeti bivak “Zoran Šimić”. Plan je u potpunosti ispoštovan, a ekipa nije požalila dodatnu šetnju unatoč jakom suncu ☀️ i još jačem vjetru 💨.

Ostvarivši naš mali plan uputili smo se ka Tušilima. Ekipa je provela cca 1:30h ispred P.D.”Vrela” uživajući u zasluženoj kafi. Kafenisanje je propraćeno pozitivnim komentarima kako planine tako i sastava grupe. Kako je došao kraj kafenisanja, tako smo i mi spremili naše stvari, pa se uputili via Tuzla, sa željom da se ponovi neko slično druženje na nekoj od naših prelijepih BiH 🇧🇦 ljepotica⛰️.

Leave a Reply

%d bloggers like this: