BORINA STAZA 2022

Poštovani/ne članovi/ce PD “Konjuh”Tuzla, obavještavamo vas da će Drustvo i ove godine na prigodan način obilježiti memorijal “Borina staza 2022” u znak sjećanja na naše entuzijaste Milana Georgijevića i Borisa Ljubića.

Planinari/ke, gosti iz drugih društava, građani/ke, koji baštine viziju razvoja našeg Društva i planinarenja, će obilježiti ovaj, za nas poseban dan, okupljanjem u Stuparima i polaskom na stazu u 9 sati 07.05. (subota), uz pomoć i pratnju vodiča Društva. Od Stupara do Rimske kapije će svi učesnici ići istom stazom. Na Rimskoj kapiji će oni slabije fizičke kondicije nastaviti šetnju makadamskim putem do planinarskog doma “Javorje” a ostali će nastaviti uspon do Bandijerke i sići do doma, gdje će sve učesnike dočekati naši domaćini Mirsada i Kula sa čajem i tradicionalnim planinarskim grahom.

Društvo je obezbjedilo organizovan prevoz autobusom, koji kreće u 7:30 ispred hotela Tuzla i dalje će se kretati južnom magistralom te stajati kod Omege i kod glavne autobuske stanice. Povratak iz Stupara je predviđen u 18 sati istog dana. Povratna karta Tuzla-Stupari-Tuzla je 10,00 km, a kotizacija za učešće na memorijalu je 3,00 km.

Za sve detaljnije informacije, kontakt osoba je Ljubić Neda, 061 730 300.

Upravni odbor Društva

 

Važna napomena:

Odazivom na izlet,

svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uslove za sigurno sudjelovanje na istom, da prihvaća ovaj program, da izletu pristupa na osobnu odgovornost, te da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa Vodiča.

Organizator zadržava pravo izmjene programa izleta u slučaju nepredviđenih okolnosti na terenu (loši meteorološki uslovi i slilčno).

IZVOD IZ KODEKSA PLANINARSKE ETIKE

  • Realno procijenite svoje mogućnosti i ne krećite na planinarske izlete koje su za Vas zahtjevni.
  • Nikada se ne izdvajajte iz grupe, a da prethodno ne obavijestite nekoga.
  • Ne ostavljajte smeće u prirodi, ponesite ga sa sobom i u povratku bacite u kontejner.
  • Budite strpljivi, ne izazivajte konflikte i njegujte duh solidarnosti i saradnje.
  • Slijedite instrukcije organizatora i vodiča. Trudite se da pratite tempo grupe i da se pridržavate planiranih pauza.

Leave a Reply

%d bloggers like this: