Zeleni kamen – Tuzla

NAJAVA POHODA: “PUT SREBRENIČKE POVELJE”, 15.9.2024.-
… “Zeleni kamen, 656mnv-Breške-Kozlovac-Slana banja (Tuzla)”
Prema planu i programu PD ”Konjuh” Tuzla u nedjelju, 15.9.2024. godine najavljujem planinarsku turu: “Zeleni kamen – Breške-Kozlovac- Tuzla” i ovo je druga dionica planinarske transferzale “Put srebreničke povelje” koja se odvija na planini “Majevici”.
Plan i program:
Polazna tačka ove ture je pl. dom “Zeleni kamen”, 656mnv iznad G. Obodnice, a pl. tura ide preko kontrolnih tačaka: Zborište, Mali Kik, Crkvena ćuprija, Breške, Tisovac, Visoko brdo, Karaula, spomenik na Kozlovcu i do Tuzle (Slana Banja).
Vrijeme hodanja je ukupno oko 5h30min sa odmorima.
Staza je relativno lagana i ima nekoliko manjih malo težih dionica sa manjim usponima …
Prijevoz do G. Obodnice planiran je GIPS-ovim autobusom br. 7 Siporeks – G. Obodnica ( 4,5 KM). Vrijeme polaska autobusa od Siporeksa ka G. Obodnici je u nedjelju 15.9.2024.g. u 9 h prije podne…
Postoji mogućnost da oni koji žele manje hodati da ovu pl. turu završe u Breškama i da se do Tuzle prevezu istim autobusom koji saobraća iz G. Obodnice u nedjelju u 12:30 h.
Napomena:
Hrana i piće iz vlastitog ranca. Tokom ture potrebno je imati minimalno 2 litre vode i 0,5l čaja. U mjestu Breške može da se dopuni voda, a odjeću i obuću prilagoditi vremenskim uslovima, ponijeti zaštitu od sunca i kiše…
Odazivom na turu, svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uslove za sigurno sudjelovanje u istoj, da prihvata ovaj program, da na turu ide na ličnu odgovornost, te da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča. U zavisnosti od vremenskih uslova ili eventualno drugih situacija, organizator zadržava pravo izmjene rute, vrijeme povratka i dr.
Organizator i vodič: Cembauer Stevo-Stiv
Informacije i prijave na broj: 062/989-981
… “VEDRO” …! 🙂

Leave a Reply

%d bloggers like this: